HIFU 7D behandeling

Wat is HIFU 7D?

HIFU staat voor High Intensity Focus Ultrasound. HIFU 7D levert direct de ultrasone energie in de diepere lagen van de huid. HIFU lifting werkt op drie lagen, de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd Met thermische energie die compleet veilig is, wordt het weefsel verwarmt. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd waardoor de huid langzaam gelift wordt én het langdurig effect ontstaat. Dit zonder beschadiging van de oppervlakte van de huid. Na enkele maanden is een strakkere huid zichtbaar met een fris en verjongend aspect en een zichtbaar verbeterde huidconditie.

HIFU7D behandeling is een face and body lift zonder snijden of plastische chirurgie. Dit is de nieuwste niet-invasieve technologie voor huidverbetering, huidverstrakking, huid-lifting en rimpelvermindering. Met de HIFU is het liften van de hals, gelaat en decolleté relatief eenvoudig uit te voeren. Er is nauwelijks hersteltijd en de behandeling wordt over het algemeen goed verdragen.

Hoe werkt een HIFU 7D behandeling?

De HIFU werkt met hoog intensieve gefocused ultrasound (High Intensity Focus Ultrasound).

  • In de diepere huidlagen wordt ultrasound energie gegeven. Door deze lagen te behandelen zal de huid sterk verstevigen en gelift worden.
  • Geen laser of ander apparaat komt zo diep in de huid als de HIFU. 7D De ultrasonic shots komen tot in de SMAS laag. Dat is de laag waar collageen aangemaakt wordt. De shots zorgen voor directe krimping van de huid, dit is circa 20% van de behandeling, en de shots stimuleren de aanmaak van nieuw collageen.
  • Direct na de behandeling begint de productie van nieuw collageen. Het proces van collageen vermeerderen gaat nog 2 tot 3 maanden door na de behandeling.
  • De huid verstevigt en rimpels worden duidelijk minder of verdwijnen. Uw lichaam of gezicht is dan ook duidelijk gelift!

 

Tijdens de behandeling wordt een applicator op de te behandelende huid geplaatst waarna een beeld op een scherm inzicht geeft in de opbouw van de huid. De behandelaar kan nu op de exacte diepte en op de juiste plaats gefocuste energie afgeven. Hierdoor zal de aanmaak van nieuw collageen worden gestimuleerd. Meteen na de behandeling wordt het liftende proces in werking gezet. Deze behandeling werkt zes maanden door en is daardoor ook niet meteen zichtbaar. Het resultaat is dat uw huid geleidelijk verstrakt en zo gelift wordt.

Voordelen HIFU 7D behandeling

  • Unieke behandelmethode voor diepere huidlagen, waardoor het SMAS-weefsel strakker wordt gemaakt
  • Draagt bij aan het stimuleren en vernieuwen van het collageen van de huid
  • Zorgt voor een strakkere huid en vermindert rimpels
  • Maakt een effectieve lifting zonder snijden mogelijk
  • Behandeling is kort maar heeft een langdurig effect
  • Behandeling geeft geen schade aan de oppervlakte van de huid

Hoeveel HIFU-behandelingen zijn er nodig?

De meerderheid van de mensen heeft slechts één behandeling nodig. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar gedurende een periode van minimaal 6 maanden na de behandeling. Afhankelijk van de leefgewoonten (roken, zon, etc), erfelijkheid en uw tevredenheid, kunt u kiezen voor een tweede behandeling. Deze is meestal pas nodig na anderhalf tot twee jaar na de eerste behandeling.

Is een HIFU-behandeling behandeling veilig?

De apparatuur is gecertificeerd conform CE-eisen. Er zijn al ruim 200.000 behandelingen wereldwijd uitgevoerd. Het is een bewezen, zeer veilige en effectieve niet-operatieve methode voor huidversteviging, huidverbetering en huidlifting.

Risico’s bij een HIFU behandeling.

HIFU-behandeling is bewezen als een veilige en effectieve behandeling. Bijwerkingen zijn zeldzaam en kunnen zijn: roodheid, blauwe plekken, zwelling, gevoeligheid, krampen, jeuk en gevoelloosheid. Mogelijk hebt u pijnstillers nodig. Uw behandelaar zal de mogelijke bijwerkingen voorafgaand aan de behandeling volledig met u doorspreken.