After lipo massage

Wat is een after lipo massage?

Afterlipo massage  wordt uitgevoerd door middel van  manuele  lymfedrainage after  een  ingreep zoals liposuctie, liposculptuur, buikwandcorrectie, of  een Braziliaan Butt lift (BBL).

 After lipomassage zorgt ervoor dat het  lymfesysteem wordt geactiveerd en het overtollige vocht gemakkelijk afgevoerd kan worden.

After lipo massage bij BodyShape by Lourdes  is  meer dan alleen Manuele lymfe drainage massage, het is een combinatie van  verschillende massages technieken uit Colombia, Brazil en de Dominicaanse Republiek om fibrose  te voorkomen, harde plekken te verzachten  en het lichaam te shapen.

Het is essentieel voor het goede resultaat van plastische operaties en kan worden gebruikt als pre- en postoperatieve behandeling.

Om de massage te ondersteunen kunnen er   verschillende apparatuur  gebruiken worden  zoals ultrasound tegen de zwelling   en Infrarood  voor de  strakker maken van het huid, maar de  kracht  van onze techniek ligt in ons handen.

Waarom after lipo massage?

Bewegingsbeperking is heel normaal na esthetische ingrepen. Pijn, zwelling, oedeem, pijn in het incisie gebied zijn de belangrijkste symptomen die dit veroorzaken. After lipomassage stimuleert het lymfesysteem en zorgt dat de pijn verzacht en u weer sneller mobiel bent. De lymfestroom zorgt ervoor dat vloeistoffen en afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam kunnen worden verwijderd.

Door een goede aanpak voorkom je verklevingen. De juiste nazorg is nodig voor een mooi resultaat, de chirurg kan een deel van het werk in zijn eentje doen, maar voor een volledig resultaat heb je toch nog aanvullende handelingen nodig!

Voordelen After lipo massage

  • Stimuleert de afvoer van vocht en vetcellen
  • Activering van het lymfestelsel
  • Vermindert zwellingen
  • Vermindert pijn en blauwe plekken
  • Voorkomt en verhelpt harde knobbels (fibrose) en verzacht verhard littekenweefsel
  • Versnelt genezingsproces
  • Zorgt voor een betere doorbloeding van de huid
  • Maakt de huid steviger, soepeler en gladder
  • Verbetert lichaamscontouren

Je kunt het beste direct indien mogelijk na je ingreep starten met de after lipo massages.

Hoeveel massages je nodig hebt hangt er vanaf van de sort ingreep, we moeten rekening houden dat elke patient geneest anders en elk lichaam reageert anders. 

De post lipo massage kan het best worden toegepast in kuurverband. Wij bij BSBL adviseren gemiddeld 10 tot 15 behandelingen 2 a 3 keer per week voor het beste resultaat.

Tijdens de eerste massages richten wij ons op het afvoeren van lymfevocht, zodra het vocht minder/ weg is begint het shapen van het lichaam.