FAQ

(Veelgestelde vragen)

Dat hangt af van uw arts. Sommigen raden aan om 3 dagen na de operatie te beginnen en anderen een week of zo erna. Op basis van onze ervaring bereiken patiënten die tussen de 3e en 5e dag met hun behandeling beginnen, de snelste en beste resultaten.

Postoperatief: dit is waarschijnlijk onze meest voorkomende vraag. Elke patiënt is anders en de een herstelt sneller dan de ander. Sommige lichamen hebben de neiging om meer vocht vast te houden en ook meer fibrose te ontwikkelen. Wanneer de massagetherapeut u voor het eerst ontmoet en uw procedure evalueert, zal zij u meer in detail kunnen vertellen. We raden ongeveer 15 sessies aan, hoewel sommige meer en sommige minder kunnen zijn. Dat is slechts ons gemiddelde bij de meeste klanten.

Vetvermindering en cellulitisbehandelingen: dit hangt af van de patiënten en hun inzet voor de behandeling. Als je 1-2 keer per week religieus komt, bereik je vrij snel de gewenste resultaten. Het aantal sessies wordt bepaald door het aantal gebieden waaraan u wilt werken en het gewenste resultaat. Om een indicatie van het aantal sessies te kunnen bepalen, zouden wij u persoonlijk moeten spreken.

Postoperatief: Tijdens de eerste massageweek raden we aan om 2-3 keer per week  te komen. De volgende twee weken is het aan te raden om 1-2 massages te krijgen met één-twee  dagen ertussen. De weken daarna kun je één  keer  per week komen, afhankelijk van je voortgang. Onthoud dat massages geen contra-indicatie zijn voor uw herstel. Daarom bestaat er niet zoiets als te veel! Hoe meer u doet dichter bij uw operatiedatum, hoe sneller u resultaten zult zien en klaar bent met uw behandeling.

Vetvermindering en cellulitisbehandelingen: Afhankelijk van de hoeveelheid vet of cellulitis die verwijderd moet worden, raden we twee tot drie bezoeken per week aan totdat de resultaten zijn bereikt. Hoe vaker je komt, hoe sneller je die gewenste staat bereikt.

After pregnancy: Postpartummassage vindt plaats binnen de eerste 12 weken na de bevalling. Een volledige lichaamsmassage kan in elke positie worden gegeven en kan worden aangepast aan uw comfort.

Deze bultjes die u onder het huidoppervlak voelt, worden fibrose genoemd. Fibrose is de ophoping van losgemaakt vet. Normaal gesproken heeft 90% van de patiënten na de operatie deze symptomen.

Sommige gebieden kunnen nog verdoofd aanvoelen, wat pijn, ontsteking, branderig gevoel, enz. Al deze symptomen zijn 100% normaal na een cosmetische ingreep. Wanneer u een liposuctie laat doen, wordt eerst al het vet op de gewenste plekken losgemaakt en vloeibaar gemaakt. Ze komen later in een buis in je lichaam en halen slechts een deel van het vloeibaar gemaakte vet eruit.

Tijdens het genezingsproces vullen die gebieden zich met vloeistof en heeft het achtergebleven vet de neiging om zich in bepaalde gebieden op te hopen en later hard te worden (fibrose). Dit gebeurt ergens tussen de 5-21 dagen na de procedure.

Ultrasound helpt ontstekingen in de getroffen gebieden te verminderen en de massage dient om alle vastgehouden vloeistof uit die gebieden af ​​te voeren in een proces dat lymfedrainage wordt genoemd. Die vloeistof wordt later via uw urine uit uw lichaam verwijderd.

Het is aan te raden om uw faja  minimaal 3 maanden onafgebroken te dragen. De ene arts adviseert anders dan de andere. Het is in uw eigen belang om te proberen het kledingstuk zo lang mogelijk te dragen, want dat is wat uw lichaam op zijn plaats houdt en u vormt.

Onthoud dat direct na de operatie het vet dat in uw lichaam achterblijft, vloeibaar wordt en daarom naar ongewenste gebieden kan verhuizen. Hoe langer je alles op zijn plaats houdt, hoe langer je resultaten zullen duren.